Hoe gaat het met de dierenambulance na de inbraak?

02 augustus 2024 10:31

Vorige week werden we opgeschrikt door een inbraak in ons pand. Gesneuvelde ruiten en deuren vielen als eerste op en daarna bleken spullen te zijn verdwenen. Telefoons, kluissleutels, autosleutels en gereedschap waren weg en we deden direct aangifte bij de politie. Dierenvrienden uit heel het land, collega-organisaties maar ook wildvreemden spraken hun steun uit en op hoeveel steun onze ambulance kan rekenen bleek wel uit de opgestarte crowdfundingsactie. Inmiddels is meer dan 70.000 euro aan donaties binnengekomen. We zijn totaal overdonderd!

We hopen dat het niet meer lang duurt voordat precies duidelijk wordt hoe groot de materiele schade is en hoe we dit gaan herstellen. Dankzij het gedoneerde bedrag weten we dat we de materiele schade kunnen vergoeden. Het stukje emotionele schade zal meer tijd en aandacht vragen. We zijn vreselijk geschrokken, want wie breekt er nu in bij een dierenambulance?

Slechts twee dagen na de gebeurtenis was het alle hens aan dek voor ons team. Door een lekkage in de Botlek stroomde meer dan 200 liter stookolie het water in. Er zwemmen meerdere zwanen in het getroffen gebied en deze zijn in aanraking gekomen met de olie. Ondanks de beperkte inzet van middelen zijn we direct ter plekke gegaan om de zwanen te helpen. We laten de hulp aan dieren namelijk niet in het gedrang komen!

Gesteund door alle bemoedigende woorden en ontvangen donaties kon ons team weer doen waar ze het beste in zijn; dieren redden.

Bedankt aan iedereen die ons heeft gesteund de voorbije anderhalve week!